Torssell: USA-börsen mot nya rekordnivåer

Amerikanska S&P 500-indexet fortsätter att visa styrka. Passeras ett viktigt motstånd lär nya rekordnivåer vänta innan årsskiftet, skriver Johnny Torssell, teknisk analytiker på Carnegie Private Banking.


Den 16 september skrev jag i mitt nyhetsbrev Short Term att det amerikanska S&P 500-indexet hade bildat en 180-formation för uppgång i veckodiagrammet. I analysen visade jag de senaste tre 180-formationerna som alla följdes av starka uppgångar (se diagram nedan) och lyfte fram motståndsområdet vid 5 650–5 670 som nästa anhalt.

Nu har det motståndsområdet passerats och S&P 500 noteras vid den blå streckade motståndslinjen vid cirka 5 700. Passeras även det motståndet navigerar jag efter en uppgång till taket i den röda och gröna uppåtgående trendkanalen som i dag möter vid cirka 5 900–5 950.

Inte kund än? Ansök här för att bli kund och ta del av dagliga tekniska analyser.

Efter tre veckors uppgång har risken för en rekyl har ökat, men vi har fortfarande inga formationer i prisanalysen som indikerar någon typ av topp. Även om oktober är känd för att skapa stora nedgångar och krascher, och dessutom brukar vara extra svag under valår, ser jag ännu inga varningstecken i prisanalysen.

Naturligtvis kan vi få rekyler under oktober, men eftersom den underliggande trenden är så stark med nya rekordnivåer i parti och minut tror jag inte på några stora nedgångar på den här sidan årsskiftet.

Självklart kan oväntade händelser ske i världen och skulle vi få en upptrappning av kriget i Mellanöstern, eller någon annan stor oväntad händelse, kan vi naturligtvis få en större reaktion. Men med det sagt är jag fortsatt positiv till USA-börsen.

Teknisk analys varje dag

Få tillgång till mer topprankad aktieanalys och teknisk analys

Bli kund

Relaterade artiklar