Torssell: Korrigering i långsiktig uppgångsfas

Börsutsikterna är fortsatt osäkra på kort sikt, men det finns skäl för optimism i ett längre perspektiv, skriver Carnegie Private Bankings tekniske analytiker Johnny Torssell.


Mitt huvudscenario är att hela den rekyl på Stockholmsbörsen som har pågått sedan toppen i maj är en korrigering i en långsiktig uppgångsfas. Den här korrigeringen kan mycket väl fortsätta fram till i oktober. Min bild är emellertid inte att börsen håller på att bilda en stor toppformation som kommer att följas av en bear market.

Således är jag fortsatt positiv i det längre perspektivet och tror på fortsatta uppgångar på sex månaders sikt. Utvecklingen på kort sikt, de kommande veckorna/månaderna, är mer osäker.

Inte kund än? Ansök här för att bli kund och ta del av dagliga tekniska analyser.

I det kortsiktiga perspektivet fortsätter jag att bevaka OMXS30-indexets stöd vid 2 478 och motståndsområdet i spannet mellan 2 530 och 2 560.

Om index tar fart uppåt och passerar detta motståndsområde möter nästa hinder vid 2 600. Om index i stället bryter ned under stödet vid 2 478, skulle det vara ett kortsiktigt svaghetstecken, och då möter nästa stöd vid 2 450 följt av augustibottens lägsta vid strax under 2 360.

Teknisk analys varje dag

Få tillgång till mer topprankad aktieanalys och teknisk analys

Bli kund

Författare

Johnny
Torssell

Teknisk analytiker

Relaterade artiklar