Torssell: Alla trender pekar rakt upp

Amerikanska S&P 500-indexet avslutade förra veckan med att notera ett nytt kursrekord. Johnny Torssell, teknisk analytiker på Carnegie Private Banking, lyfter fram nivåerna att bevaka framåt.


I fredags noterade amerikanska S&P 500-indexet återigen ett nytt kursrekord och som framgår av diagrammet nedan pekar alla typer av trender rakt upp.

Ett första motstånd möter redan vid cirka 5 800 (den blå streckade linjen) och om den nivån passeras navigerar jag efter en uppgång till taket i den röda uppåtgående trendkanalen som i dag möter vid omkring 5 965. På nedsidan finns första stödet vid cirka 5 650.

Inte kund än? Ansök här för att bli kund och ta del av dagliga tekniska analyser.

Vi befinner oss nu i en historiskt sett turbulent börsmånad där oktober under valår i USA är en svag månad med en genomsnittlig nedgång i S&P 500 på 0,8 procent och i Nasdaq på 2,2 procent. Statistiken bygger på data över valår sedan 1950.

Med det sagt så befinner vi oss i en normalt sett stark del av oktober, mellan den 10:e och 18 oktober. Därefter brukar utvecklingen vara svagare fram till månadsskiftet.

Teknisk analys varje dag

Få tillgång till mer topprankad aktieanalys och teknisk analys

Bli kund

Relaterade artiklar

Torssell: USA-börsen mot nya rekordnivåer
Teknisk analys

Torssell: USA-börsen mot nya rekordnivåer

Amerikanska S&P 500-indexet fortsätter att visa styrka. Passeras ett viktigt motstånd lär nya rekordnivåer vänta...