Torssell: Tecken på kommande börsrekyl

Stockholmsbörsen möter tunga motstånd och negativa divergenser signalerar en möjlig rekyl. Samtidigt är trenden starkt positiv och ett utbrott på uppsidan kan inte uteslutas, skriver Carnegie Private Bankings tekniske analytiker Johnny Torssell.


I förra veckans måndagsanalys skrev jag att OMXS30 noteras vid ett vägskäl. Bakgrunden till det var att indexet:

1) noterades vid motståndet i den större stigande trendkanalen som härrör från oktoberbotten 2022 (svart trendkanal)
2) noterades vid motståndet i den mer kortsiktiga uppåtgående trendkanalen (brun trendkanal)
3) har nått målområdet vid 2 630–2 660

Ett annat orosmoln är att min kortsiktiga momentumindikator (se %PO nedan) uppvisar negativa divergenser precis som vid toppen 2023. Efter den toppen föll börsen med nästan 12 procent och bottnade sedan i oktober samma år. Ska vi få en upprepning av detta mönster, med en topp i juni och sedan en rekyl? Även om vi inte har fått några signaler på det ännu indikerar analysen att vi borde få en rekyl på kanske 5–10 procent innan nästa uppgångsfas.

Inte kund än? Ansök här för att bli kund och ta del av dagliga tekniska analyser.

Skulle indexet i stället passera dessa kanalmotstånd med tydlighet och kraft, då tror jag att vi befinner oss i en våg 3 och då kommer jag att navigera efter nästa målområde vid 2 870–2 920, ungefär 10–12 procent upp.

Sammanfattningsvis befinner sig OMXS30 vid ett vägskäl där vi antingen står inför en rekyl/paus eller ett utbrott på uppsidan. Det kanske mest troliga är att vi går in i en rekylfas, men osvuret är bäst med tanke på hur starkt det ser ut på olika håll.

Teknisk analys varje dag

Få tillgång till mer topprankad aktieanalys och teknisk analys

Bli kund

Författare

Johnny
Torssell

Teknisk analytiker

Relaterade artiklar

Torssell: Nivåerna att bevaka i OMXS30
Teknisk analys

Torssell: Nivåerna att bevaka i OMXS30

Stockholmsbörsen konsoliderar kortsiktigt i en långsiktigt stigande trend. Viktiga nivåer avgör om börsen fortsätter upp...