”Ökad tillgång till vår topprankade aktieanalys”

I höst kommer Carnegies private banking-kunder kunna ta del av betydligt mer topprankad aktieanalys. ”Detta är en stor nyhet för våra aktieintresserade kunder”, säger Fredrik Leetmaa, chef för Carnegie Private Banking.

På vilket sätt kommer kunderna få ta del av mer analys?
– Senare i höst kommer våra private banking-kunder få tillgång till analyser på alla de drygt 500 nordiska börsbolag som Carnegie Research bevakar. De här bolagen står för omkring 95 procent av börsvärdet i Norden.

Hur kommer analyserna se ut?
– Utgångspunkten har varit vår topprankade institutionella aktieanalys. Utifrån den har vi har tagit fram ett nytt lite kortare format som passar privata investerare. Vid sidan av rekommendation och riktkurs kan kunderna ta del av både det kortsiktiga och det långsiktiga investeringscaset. Analyserna kommer vara skrivna på engelska, precis som våra institutionella analyser.

Var kommer kunderna kunna ta del av analyserna?
– De kommer finnas tillgängliga i våra digitala kanaler. Det kommer också finnas funktioner som gör det enkelt för kunderna att hitta just de analyser de är intresserade av. Framåt kommer vi kontinuerligt jobba med att utveckla tjänsten.

Varför gör ni detta nu?
– Vi arbetar hela tiden med att stärka vårt private banking-erbjudande och att tillgängliggöra Carnegies styrkor för kunderna. Nu får aktieintresserade privata investerare tillgång till betydligt mer topprankad analys*. Timingen ska ses i ljuset av att hela Carnegie växlat upp tempot i den digitala utvecklingen sedan Montrose-projektet aviserades för drygt ett år sedan. När Montrose nu lanserar sin betaversion ser vi tydligt att det även gynnar våra private banking-kunder.

Vad händer med era övriga analystjänster?
– Vi kommer fortsätta att leverera aktieanalys på svenska till våra private banking-kunder precis som tidigare, i form av bland annat Veckans aktiecase och exklusiva digitala seminarier med aktieanalytiker.

*Senaste året har Carnegies aktieanalys rankats som nummer ett av institutionella placerare i undersökningar från Prospera, Institutional Investors och Financial Hearings.

Inte kund än? Anmäl intresse här för att bli kund och ta del av vår topprankade aktieanalys och kvalificerade kapitalförvaltning.

Relaterade artiklar

Hög direktavkastning i storbolagsindexet
Allokeringsstrategi

Hög direktavkastning i storbolagsindexet

För värdeinvesterare ser det brittiska storbolagsindexet FTSE 100 intressant ut. Indexet lockar med defensiv sektormix...

Torssell: USA-börsen mot nya rekordnivåer
Teknisk analys

Torssell: USA-börsen mot nya rekordnivåer

Amerikanska S&P 500-indexet fortsätter att visa styrka. Passeras ett viktigt motstånd lär nya rekordnivåer vänta...

Rabattvärderat och stor lönsamhetspotential
Veckans aktiecase

Rabattvärderat och stor lönsamhetspotential

Medicinteknikbolaget Arjo har fem kvartal i rad levererat tvåsiffrig vinsttillväxt, men aktien värderas alltjämt lågt....