Kreditlösningar för privata investerare och entreprenörer

Privata investerare kan nyttja en depåkredit som smart bryggfinansiering. Och entreprenörer kan belåna ett strategiskt innehav för att diversifiera portföljen.

Privata investerare som planerar att nyttja kommande utdelningar till investeringar behöver inte nödvändigtvis invänta utdelningen eller sälja av innehav om kapitalet behövs tidigare. Genom att tillfälligt nyttja en depåkredit kan utdelningskapitalet frigöras tidigare.

När utdelningarna erhålls några månader senare återbetalas krediten. På så sätt nyttjas depåkrediten som bryggfinansiering. Och eftersom kundens investeringsportfölj utgör säkerhet för krediten kan Carnegie erbjuda en konkurrenskraftig ränta.

Viktigt att tänka på är att handel med depåbelåning inte bara ger möjlighet till ökad hävstång på uppsidan, utan också på nedsidan. Sannolikheten till bättre avkastning ökar, men samtidigt ökar risken för större förluster. Även om värdet på portföljen minskar behöver nyttjad depåkredit och ränta betalas tillbaka.

Entreprenörer har ofta en stor del av sin förmögenhet låst i ett eller ett fåtal bolag. Å ena sidan vill de ofta inte avyttra i sitt strategiska innehav, å andra sidan ger koncentrationen till den egna bolagssfären en dålig diversifiering. Med viss belåning av strategiska innehav kan entreprenörer frigöra kapital till andra investeringar som skapar en bättre riskspridning.

Belåning ökar den potentiella avkastningen, men medför också ökad volatilitet och risk. Belåning lämpar sig därför bäst för kapital där placeringshorisonten är lång och större kortsiktiga fluktuationer spelar mindre roll.

Vill du veta mer om depåbelåning eller andra finansieringslösningar Carnegie erbjuder? Kontakta din rådgivare. Läs även Depåkredit för ökad likviditet och flexibilitet

Relaterade artiklar

En ljusning för omställningen
Investering

En ljusning för omställningen

Många bolag med koppling till energiomställningen har haft det tungt, men nu anas tecken på...

Succéportföljen som brädar börsen
Investering

Succéportföljen som brädar börsen

Carnegies modellportfölj med småbolagsfavoriter har utklassat börsen sedan 2005. Så här jobbar analysteamet bakom Small...