Depåkreditens fördelar vid börsnoteringar

Börsnoteringsklimatet förbättras och vi kan gå mot en stark IPO-höst. Ett bra sätt att förbereda sig är genom att skaffa en depåkredit.


Nyligen satte tog Carnegie Flerie Invest till börsen via ett omvänt förvärv och Cinclus Pharma via en ordinär börsnotering. Om det goda börsklimatet står sig över sommaren talar mycket för en intensiv börsnoteringshöst. Läs mer om börsnoteringsklimatet i sommarens nummer av Carnegies kundmagasin Insikt.

– Ett bra sätt att förbereda sig för ett hetare IPO-klimat kan vara att skaffa en depåkredit. Det ökar flexibiliteten för investerare och gör att de kan teckna i börsnoteringar utan att behöva sälja av befintliga innehav, säger Rebecca Ström, finansieringsspecialist på Carnegie Private Banking.

En depåkredit ger ett större utrymme för investeringar. Hur stort utrymme beror på risknivån i den underliggande portföljen. Eftersom kundens investeringsportfölj utgör säkerhet för krediten kan Carnegie erbjuda en konkurrenskraftig ränta.

Viktigt att tänka på är att handel med depåbelåning inte bara ger möjlighet till ökad hävstång på uppsidan, utan också på nedsidan. Sannolikheten till bättre avkastning ökar, men samtidigt ökar risken för större förluster. Även om värdet på portföljen minskar behöver nyttjad depåkredit och ränta betalas tillbaka.

Vill du veta mer om depåbelåning eller andra finansieringslösningar? Kontakta din rådgivare.

Relaterade artiklar

En ljusning för omställningen
Investering

En ljusning för omställningen

Många bolag med koppling till energiomställningen har haft det tungt, men nu anas tecken på...

Succéportföljen som brädar börsen
Investering

Succéportföljen som brädar börsen

Carnegies modellportfölj med småbolagsfavoriter har utklassat börsen sedan 2005. Så här jobbar analysteamet bakom Small...