Carnegie rekryterar senior familjerättsjurist

Familjerättsjuristen Anna Österberg anslöt nyligen till Carnegie Private Bankings skatt- och juridikteam. Hon kommer närmast från Lindskog Malmström Advokatbyrå.


Den 1 oktober började Anna Österberg som ny familjerättsjurist i Carnegie Private Bankings skatt- och juridikteam. Närmast kommer hon från en roll som advokat på Lindskog Malmström Advokatbyrå, där hon arbetat med ekonomisk familjerätt sedan 2007 och varit partner sedan 2020.

– Jag ser verkligen fram emot att bli en del av Carnegies team med erfarna jurister och att tillsammans med rådgivare och specialister vara en del i teamet runt våra private banking-kunder, säger Anna Österberg.

Från sitt tidigare arbete har Anna erfarenhet av att arbeta med klienter med komplexa strukturer, ofta med internationella inslag, vilket är viktiga kompetenser för private banking-kunder.

– I min tidigare roll har jag till stor del arbetat med tvister och jag ser nu fram emot att få arbeta mer proaktivt. Familjerättsliga tvister grundar sig ofta i att det saknas viktiga dokument, såsom äktenskapsförord eller testamenten, eller att dokumenten är undermåliga. Ofta saknas också familjerättslig rådgivning inför stora förändringar i livet, exempelvis en tillfällig eller mer permanent utflytt från Sverige. Genom rådgivarnas nära och långvariga relation med kunderna fångar vi upp förändringar i livssituationen som gör att vi kan agera snabbt och att tvister kan undvikas, säger Anna Österberg.

Efter rekryteringen består Carnegies team inom skatt och juridik av nio seniora specialister med expertis inom bland annat komplexa strukturer, bolagsförsäljningar, familjerätt, flytt till eller från Sverige och generationsskiften.

– Rekryteringen ska ses i ljuset av att vi möter ökad efterfrågan på kvalificerad rådgivning inom skatt och juridik från privata investerare och entreprenörer. Anna kommer att arbeta från vårt kontor i Stockholm och stärka upp på det familjerättsliga området för våra kunder i hela landet. Att ha de främsta specialisterna på området är centralt i vårt private banking-erbjudande, säger Charlotta Byström, chef över Carnegie Private Bankings skatt- och juridikteam.

Är du private banking-kund och behöver rådgivning inom skatt eller familjerätt? Kontakta din rådgivare.