Carnegie rankas högst inom uppdragsanalys

I Prosperas årliga rankning av aktörer inom uppdragsanalys tog Carnegie Commissioned Research hem förstaplatsen redan ett år efter lanseringen.

– Vi är väldigt stolta och glada över denna utmärkelse. Vår uppdragsanalysverksamhet har fått en flygande start och intresset både bland börsbolag och investerare är stort. Vi är extra stolta över förstaplatsen i kategorierna varumärke, fundamental analys samt corporate access. Den sammanvägda poängen visar också att Carnegies kunder värdesätter analytikernas integritet och deras djupa förståelse för de branscher de täcker, säger Erika Langåker, Head of Commissioned Research på Carnegie.

Carnegie lanserade uppdragsanalys så sent som förra hösten under varumärket Carnegie Commissioned Research. Förvärvet av Erik Penser strax därefter tillförde över 60 bevakade bolag under varumärkena Penser Access by Carnegie och Penser Future by Carnegie. Totalt bevakar Carnegie i dag 78 bolag under de tre varumärkena.

– Nu är vi nummer två på marknaden inom uppdragsanalys sett till antal bolag under bevakning och nummer ett sett till kundernas bedömning. Vi har många nya bolag på ingång och räknar med att växa kraftigt både i år och nästa år med fortsatt fokus på hög kvalitet, säger Erika Langåker.

För Carnegies private banking-kunder innebär uppdragsanalysen inte bara tillgång till topprankad aktieanalys, utan även möjlighet att träffa bolagen på event och bolagsdagar.

– Intresset har varit stort för våra bolagsdagar i Malmö, Göteborg och Stockholm. Det har varit en unik mötesplats som uppskattats av både bolag och investerare. Nästa bolagsdag äger rum den 28 november i Stockholm, säger Erika Langåker.

Ta del av Carnegies uppdragsanalyser här.

Företräder du ett bolag som är intresserat av uppdragsanalys? Kontakta oss på cr@carnegie.se.

Relaterade artiklar

Carnegie förvärvar Didner & Gerge
Carnegie News

Carnegie förvärvar Didner & Gerge

Carnegie Holding AB (Carnegie) har kommit överens med grundarna Adam Gerge och Henrik Didner om...