Carnegie genomför en större uppgradering av IT-plattformen

Carnegie bygger om och moderniserar stora dela av sina IT-system. Hur påverkas du som kund?

Anna Ronge, Head of Business Development, ger en överblick om hur och varför Carnegie genomför uppgraderingen.

Under 2021 genomför Carnegie en större uppgradering av sin IT-plattform. Berätta lite mer om vad som händer?

Vi genomför just nu en uppgradering av hela vår IT-plattform och övergår därmed till en mer modern IT-arkitektur. Uppgraderingen är väsentlig för att vi i framtiden ska ha möjlighet att digitalisera våra produkter och säkerställa att vi har en hög säkerhetsnivå i våra system.

Vad innebär det här för den som är kund hos oss?

Den 29 oktober till den 2 november gör vi ett stort arbete med våra system och i och med det så stänger vi Carnegie Online och Appen. Det kan också komma att bli vissa fördröjningar i vår support under den veckan.

Det som sker efter den helgen är att vi kommer börja släppa på nya funktioner löpande. I början kommer man alltså inte se den stora positiva förändringen som vi siktar på utan den kommer successivt att rullas ut kommande år.

Så allt kommer att vara som vanligt efter helgen?

Vissa saker kommer att förändras, så som att Carnegie Online ersätts av vår nya webbplattform. Det kommer också vara så att vi stänger av vissa funktionaliteter under en övergångsperiod, just för att vi ska rulla ut bättre funktioner. Om man som kund på något sätt påverkas så har vi meddelat eller så kommer vi att meddela det men i stort så ska man inte påverkas så mycket.

Hur kommer kunderbjudandet att utvecklas?

Vi topprankas varje år i oberoende kundundersökningar eftersom vi alltid har höga ambitioner i det vi gör. Den ambitionen och strävan efter att alltid bli bättre för våra kunder kommer också att avspegla sig i vårt digitala arbete. Allt det som vi gör utgår ifrån kunskap, analys och rådgivning. Utifrån dessa tre komponenter kommer vi att bygga högkvalitativa digitala tjänster som är anpassade för våra kunder på Carnegie Private Banking. 

Relaterade artiklar

Hög direktavkastning i storbolagsindexet
Allokeringsstrategi

Hög direktavkastning i storbolagsindexet

För värdeinvesterare ser det brittiska storbolagsindexet FTSE 100 intressant ut. Indexet lockar med defensiv sektormix...

Torssell: USA-börsen mot nya rekordnivåer
Teknisk analys

Torssell: USA-börsen mot nya rekordnivåer

Amerikanska S&P 500-indexet fortsätter att visa styrka. Passeras ett viktigt motstånd lär nya rekordnivåer vänta...

Rabattvärderat och stor lönsamhetspotential
Veckans aktiecase

Rabattvärderat och stor lönsamhetspotential

Medicinteknikbolaget Arjo har fem kvartal i rad levererat tvåsiffrig vinsttillväxt, men aktien värderas alltjämt lågt....