Torssell: Börsen vid långsiktig motståndsnivå

Efter sju starka månader har Stockholmsbörsens storbolagsindex nått ett viktigt långsiktigt motstånd. Samtidigt är börsen överköpt, konstaterar Carnegie Private Bankings tekniske analytiker Johnny Torssell.


Efter utbrottet ur den kortsiktiga konsolideringen den 6 maj har OMXS30 passerat det parallella trendlinjemotståndet och i stort sett tagit sig upp till målområdet vid 2 630–2 660 (se veckodiagram nedan).

Förra veckans uppgång innebär också att indexet tagit sig upp till den motståndslinje som förbinder toppen i juli 2007 med toppen i januari 2022 (se månadsdiagram nedan).

På bara sju månader har OMXS30 stigit med hela 26,6 procent och är rejält överköpt samtidigt som index noteras vid ett långsiktigt trendlinjemotstånd. Kan det toppa här? Absolut. Kan index forcera motståndet och bli ännu mer överköpt? Absolut. Allt kan hända på de finansiella marknaderna.

Inte kund än? Ansök här för att bli kund och ta del av dagliga tekniska analyser.

Men vad är mest troligt? Det mest troliga är någon typ av rekyl eftersom vi dessutom befinner oss i det svaga sexmånadersfönstret. Men än så länge har vi inga signaler i prisgrafen på någon typ av topp, och fram till dess får vi vara öppna för att uppgången kan fortsätta.

Teknisk analys varje dag

Få tillgång till mer topprankad aktieanalys och teknisk analys

Bli kund

Författare

Johnny
Torssell

Teknisk analytiker

Relaterade artiklar

Torssell: Nivåerna att bevaka i OMXS30
Teknisk analys

Torssell: Nivåerna att bevaka i OMXS30

Stockholmsbörsen konsoliderar kortsiktigt i en långsiktigt stigande trend. Viktiga nivåer avgör om börsen fortsätter upp...