Torssell: Börsens uppsida om motståndet passeras

Stockholmsbörsen befinner sig vid ett vägskäl. Forceras de motstånd börsen möter är nästa målområde en bra bit upp, skriver Carnegie Private Bankings tekniske analytiker Johnny Torssell.


Om börsbotten i oktober 2022 med börsbotten i oktober 2023 förbinds och en parallell trendlinje dras från toppen i januari 2023 får vi en uppåtgående trendkanal. Som framgår av veckodiagrammet nedan har OMXS30-indexet noterats precis över motståndet i den trendkanalen och dessutom varit inne i mitt målområde vid 2 630–2 660 där det under förra veckan bildades en liten reversalformation för nedgång.

Dessutom slog börsen i motståndet i den mer kortsiktiga (bruna) uppåtgående trendkanalen (se dagsdiagrammet nedan). Nu blir det oerhört spännande att se om börsen kommer att toppa vid dessa tunga motstånd och påbörja en lite större rekyl. Eller om börsen, kanske efter en kort paus, orkar bryta igenom dessa motstånd.

Inte kund än? Ansök här för att bli kund och ta del av dagliga tekniska analyser.

Om index passerar dessa kanalmotstånd med tydlighet och kraft, med en stor stapel under stigande handel, då tror jag att index befinner sig i en våg 3 upp och då kommer jag att navigera efter nästa målområde vid 2 870–2 920, ungefär 10–12 procent upp.

OMXS30 befinner sig vid ett vägskäl (därav bilden i diagrammet nedan) där vi antingen står inför en rekyl/paus eller ett genombrott och därefter en uppgång mot 2 870–2 920. Jag tror att det finns bra chanser för ett utbrott på uppsidan ur dessa motstånd. Men det behöver inte ske på en gång och jag kommer att bevaka detta noga.

Teknisk analys varje dag

Få tillgång till mer topprankad aktieanalys och teknisk analys

Bli kund

Författare

Johnny
Torssell

Teknisk analytiker

Relaterade artiklar

Torssell: Nivåerna att bevaka i OMXS30
Teknisk analys

Torssell: Nivåerna att bevaka i OMXS30

Stockholmsbörsen konsoliderar kortsiktigt i en långsiktigt stigande trend. Viktiga nivåer avgör om börsen fortsätter upp...